четвртак, 09. март 2017.

Zašto je dobro sedeti u prvoj klupi

 Zdravo!
Pošto sedim u prvoj klupi, rešila sam da vam napišem kako i zašto to može biti dobro.


Dakle, ne sedim u prvoj klupi jer ja tako želim, nego jer nas je razredna tako razmestila. U početku dam mislila da će to biti užasno i da ću se premestiti negde pozadi- kako sam i navikla. Međutim, kako je vreme prolazilo, zavolela sam svoje mesto, i ne menjam ga! Prva klupa vam može biti mnogo korisna. Kada već morate da dobar deo dana provedete u školi, mnogo je bolje da naučite što više, pa kući imate slobodnog vremena, nego za pričate na času, možda dobijete napomenu, jedinicu... pa kući još dodatno učite, pa popravljate ocenu, a i nastavnikovo mišljenje neće biti baš "bajno" o vama. Okej, znate da morate da provedete 45 minuta na času, slušajte pažljivo, ne mislite nešto treće, pitajte šta vam nije jasno, budite aktivni... Kada sedite u prvoj klupi, to je mnogo lakše. Jer kada ste pozadi, više drugara je oko vas i zagovaraju vas. Ovako o ustalom ne možete da pričate zbog nastavnika. Budimo realni, i pažnja je veća u prvoj klupi. Drugo, nemojte misliti da je nemoguće "snaći" se na testu. Nastavnici obično gledaju ove klupe pozadi, a još ako šetaju po kabinetu- na dobitku ste. Npr. ja sam na testu iz hemije pola testa imala "ispred nosa". Bilo je to dosta davno. Sećam se, prvi test iz hemije ikada. Periodni sistem elemenata je bio pravo ispred mene- na zidu. Ali su slova bila toliko "krupna" da se samo iz prve klupe vidi. Na testu iz tehničkog, nastavnica je imala papir sa zadacima i rešenjima. Sedela sam pravo ispred nje i sve prepisala sa njenog papira. Iz biologije, nastavnikova katedra je malo paralelna sa mojom klupom i ništa me ne vidi. Nemojte samo pomisliti da mi je varanje na testovima navika. Izbegavam da se služim time, jedino baš kada moram. Uglavnom sve naučim, a moje mesto mi mnogo pomaže u tome.
Ovim postom sam želela da vam kažem da i mesto ispred nastavnika može biti dobro, i nemojte se žaliti ako vas razredni postavi da sedite za prvom klupom. Ko zna zašto to može biti dobro!

2 коментара:

  1. Anastasija draga, sjajan post! Zaista interesantan i veoma poučan i edukativan tekst. Ja sam neko ko je pravi šarlatan u školi, (s jedne strane) dok s druge, oduvek sam neko sa svim peticama. Doduše ja sedim u drugoj klupi ali zaista su povoljnosti vece kada sedite napred, jer ste tada u vecem i blizem kontaktu sa profesorom, i time odmah stupate u bolju komunikaciju sa njim. Zaista je lakse prepisivati kada sedite napred, a i takodje profesori uvek pitanju one iz poslednjeg reda. Sve u svemu, da ne duzim, odlican post.

    Gotičarka

    ОдговориИзбриши
  2. Mnogo ti hvala, draga! U potpunosti se slažem s tobom.

    ОдговориИзбриши