субота, 08. април 2017.

Moje mišljenje o različitim stilovima

 Hello my dear! Welcome to my new post! Hvala dragoj Sandri Radojković sa bloga The Story of a Gothic Princess od koje sam dobila ideju za ovakav uvod. Kao što možete videti po naslovu, rešila sam da prokomentarišem razne stilove. Ovo je 21. vek. Svi su slobodni da javno iznesu svoju orjentaciju, ukus, stil... Dakle, u ovom postu ću navesti par stilova o kojima se najviše spekuliše i raspravlja, i reći svoje mišljenje o njima. Pišite u komentarima vašamišljenja. Nema pogrešnog odgovora.
 Počela bih od hipi stila.

1. Hipi stil (Hippie style) 


Onaj baš originalni stil, poreklom iz Amerike, koji je nastao šezdesetih godina, mora da priznam, ne sviđa mi se u potpunosti. To je ovaj autfit na prvoj slici. Ne sviđaju mi se ovi ogromni metalni dodaci (ogrlica i kaiš) i ove... hmmm... baletanke(?). Kako ih drugačije nazvati? Zapravo, oglica i prolazi nekako, ali kaiš mi je skroz bezveze. Na drugoj slici je neka modernizovana verzija (mada je i prva, ali vrlo malo). U potpunosti mi je okej, ali nije to baš moj stil. Autfit mi je lep, mada nisam neki ljubitelj braon i brao- žutih nijansi, U svakom slučaju, nije ovo loše, i rado bih nosila odeću sa druge slike, ili prerađenu varijantu prve. Dakle, zaljučak je da mi se stil dopada samo u "renoviranoj" varijanti.

2. Gotik stil (Gothic style) Veliki sam ljubitelj crne boje, mada gotik stil u nekim varijntama predstavlja puno elegantnosti, čiji ljubitelj baš i nisam, tako da sam i ovde ostavila više primera za komentarisanje. Krenuću od prve slike. Stajling sa prve slike mi je prelep! Ovo bih zaista rado nosila. Nemam zamerki. Drugi autfit mi je lep za gledanje :D . Hoću reći, ne bih imala hrabrosti da se u ovome pojavim bilo gde, ali mi se svakako dopada. Zapravo, jedina stav koja doprinosi tome da ne bih ovako obučena izašla iz kuće jesu preupadljive svemirske čizme. Iskreno, ne bih ih nikada obula. Ali sa nekim normalnijim bih bez problema. Takođe meni je ovo više elektro stil nego gotik, ali verujmo fotografu. :D Na trećoj slici je haljina na devojci preelegantna za moj ukus. Kao što rekoh ne volim ovu vrstu elegancije. Ne bih dodatno da komentarišem treću sliku. Nisam baš oduševljena, ali sam je navela za primer jer je i to gotik stil. Mislim da je to onaj pravi gotik, a ono gore urbanizovane verzije.

3) Pank stil (punk style) ☠Pank stil karakterizuju lude frizure u još luđim bojama, lanci, katanci, crne i neon kombinacije... Ovde sam stavila samo jednu sliku kao primer jer je to uglavnom to. Ne volim nešto preterano neprirodne boje kose. Od pozadi mi je stajnig (izuzev kose) vrh, ali od napred... Prvo,  ova haljina mi se ne sviđa, a od pozadi deluje kao suknja, tako da kada bi ovo bili suknja i majica, sviđalo bi mi se. Drugo, ovo metalno (ne znam kako se zove, služi za borbu, poput šapice, metlik sivo, navlači se na prste) mi je skroz bezveze. A i prstenovi koji koji vise sa čokera mi se ne sviđaju. Zato, ovaj autfit mi je na skali od jedan do pet- oko slabe trojke. Stil kao stil mi je malo preteran u većini situacija. 

4) Futuristički stil (Futuristic style) 


Futuristički stil se prepoznaje po oštrim ivicama, metalik bojama, preširokim donjima delovima kod haljina koje kao da su od aluminijuma. Okej, biću iskrena sa vama. Meni je ovo fuj. Svaki dan na TV- u tehnologija, budućnost, vanzemaljci, roboti, ovo- ono, ali ljudi, realno, preteraste ga! Ljudi liče na robote, ogledala ili u najmanju ruku vanzemaljce. Futuristik (Futuristic) je nastao od engleske reči "Future" što znači "budućnost". Ako nam je ovo zaista budućnost, onda ↘↘↘      
Šalu na staru, ovo mi je živi užas!                                  


4 коментара: