понедељак, 29. мај 2017.

Šta sve možete uraditi za pola sata

 Ćao ljudi!



Kao što imate prilike da vidite u naslovu, za ovaj post ću posvetiti stvarima koje se mogu obaviti za relativno kratko vreme- pola sata.
Svi se izvlače na to da nemaju vremena, ali da li je toliko teško izdvojiti pola sata? Znam, ima perioda kada od obaveza jedva stignete da dišete, ali morate priznati da je vreme čest izgovor za neobavljene obaveze. Pa... počnimo!



1) Uradite domaći


Možda vam treba i manje od pola sata, a spasi vas minusa u školi, a pritom obnovite lekciju, tako da vam posle bude lakše kada treba da odgovarate istu.

2) Sredite sobu


Za pola sata ne možete obaviti dubinsko čišćenje, ali možete malo pospremiti da ne izgleda kao moja. :D Ozbiljno, možete pospremiti sto, krevet, podići stvari sa poda, složiti odeću...

3) Ukrasite enterijer


Tih trideset minuta vam neće mnogo značiti u životu, a možete imati prelep pogled prilikom boravka u sobi. Zaista vrede odvojiti malo vremena i učiniti sobu pravim rajem na zemlji. Uredite je po svom ukusu i uklopite u enterijer. Imate puno ideja na internetu.

4) Pišite dnevnik


Neće vam oduzeti mnogo vremena, a za par godina ćete moći da pročitate pisma vašem dnevniku, prisećaćete se divnih događaja, smejati sami sebi,,. Biće vam drago što ste pisali dnevnik i nećete se pokati, sigurno.

5) Otvorite svoj blog



Za proseča post vam treba gore- dole pola sata. Naravno, zavisi od kvaliteta i sadržine samog posta, kao i slika koje ubacujete, ali ovo je neko prosečno vreme. Možete steći nove prijatelje, upoznati divne ljude, ostvariti saradnje, ali pre svega steći nova iskustva i dobro se zabaviti.


6) Sredite svoj telefon


Svi imamo takozvano "đubre" po telefonu. Odvojite 15 minuta za čišćenje. Deinstalirajte nepotrebne aplikacije, obrišite keš memoriju, izlogujte se iz naloga koje ne koristite, obrišite duple i nepotrebne slike, obrišite muziku koju više ne slušate, promenite pozadinu, obrišite sve nepotrebne fajlove, brojeve telefona koji nisu u upotrebi i slično. Vama je to petnaest minuta, a vašem Androidu mnogo znači, verujte.

7) Pozovite osobu sa kojom ste odavno niste čuli


Toj osobi će sigurno biti drago da vam čuje glas. Svi sada imamo mobilne. Možete je pozvati na putu do škole, prodavnice, dok jedete... ma u bilo kom trenutnku. Porazgovarajte 10- 20 minuta. Osećaćete se lepše. I vi, a i ta osoba pogotovo, jer ste se setili upravo nje.

8) Napravite smoothie



Spoj zdravog i ukusnog! Pa je l' može bolje? Prijaće i vama i vašem organizmu. Realnost je da se veoma loše hranimo poslednjih godina. Dobro bi nam svima došlo ovakvo osvežnje.


To bi bilo sve za ovaj post. Čujemo (zapravo čitamo) se za par dana.

P.S: odlučila sam da do 100 čitalaca počnem da prevodim post na engleskom, kako bih uvežbala engleski za prijemni, a možda i pomogne nekome ko ne zna srpski. :)



6 коментара:

 1. dopadaju mi se predlozi samo mislim da bi mi trebalo vise od 30min da posremim svoju sobu :D

  http://highheelpoodl.blogspot.rs/

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hahaha, ma meni više od 30 dana, nego blago omina kojima treba pola sata. :D

   Избриши
 2. What a fantastic post, I loved it.
  I just follow the blog, follow back?
  Kisses
  http://virginiaferreira91.blogspot.pt/

  ОдговориИзбриши
 3. Fantastish post dear. Kisses 😊
  deriasworld.blogspot.com

  ОдговориИзбриши