субота, 03. јун 2017.

DIY: Kako napraviti hajlajter (highlighter)

 Hello my dear! Dobro došli u novi post! Rešila sam da posle dužeg vremenskog perioda spojim mejkap i DIY post u jedan i tako došla na ideju da vam dam uputstvo da pravljenje domaćeg hajlajtera!Hajlajter je prilično popularan u poslednje vreme i služi za naglašavanje delova lica koja želite. Svetlija boja čini taj deo naglašenijim, a tamnija manje naglašenim. Zato se on oglavnom nanosi na kost između oka i obraza. Teško je opisati koja je to kost kad ste stručnjak za biologiju kao ja, ali eto... Efekat koji daje hajlajter možete videti na slikama.
Sada počnimo sa receptom...

POTREBNO:

Pribor:

1. Posuda od rumenila, senke, pudera u kamenu, hajlajtera... bilo čega sličnog
2. Četkica (kojom ćete mešati sastojke)
3. Četkica za nanošenje hajlatera

Sastojci:

1. 98% alkohol (možete kupiti u svim apotekama)
2. Metalik senka za oči (što je nijansa srebrnastija, to je bolje)
3. Puder u prahu (takođe bilo koji, ali bolje da je neka neutralnija nijansa)Postupak:

- Dobro očistite spremljenu posudu. Može biti od pudera u kamenu, senke, hajlajtera, rumenila, bronzera ili čega god, ali shvatili ste kakva posuda treba da bude.

- U posudicu sipajte malo pudera u prahu. Ne mogu vam reći tačnu količinu, jer zavisi od veličine posude, ali shvatićete do kraja posta koliko vam treba.

- Dodajte 98% alkohol. Isto važi i za alkohol

- Dodajte metalik senku za oči u srebrnastoj nijansi.

- Kada ispunite sve dosadašnje postupke, shvatićete koliko čega treba da dodate. Zato je moja preporuka da ne stavljate veću količinu sastojaka, jer ćete lako posle dodati koliko vam treba.

- Dakle, kada sve smešate, dobijena supstanca treba da bude nešto gušća od paste. Onda uzmete ubrus, salvetu, toalet papir, maramicu i sl. obavijete oko nekog sunđera i pritisnete smešu, tako da sunder i papir upiju višak alkohola.

I to je sve! Dobijate pravi, čvrst hajlajter dobar za korišćenje.

P.S: Bitno je da dobro "iscedite" hajlajter, tako da ne ostane ni kap više alkohola. Sunđerom prekrivenim maramicom ga "gnječite" sve dok ne postane suv kao kupljeni.


2 коментара:

 1. Posedujem pravi hightlighter pa mi ovo neće trebati, ali ovo je korisno za mnogo drugih osoba. Jako koristan i originalan post, draga.

  Pregled maja | laAdda​​

  ОдговориИзбриши
 2. Great post!

  You have a nice blog!

  Would you like to follow each other? Let me know on my blog with a comment! ;oD

  Have a great day!

  xoxo Jacqueline
  www.hokis1981.com

  ОдговориИзбриши