четвртак, 01. јун 2017.

Stvari koje me nerviraju kod naših Youtube- rki (Andjela&Nadja, Marija Žeželj, Zorannah, Jana Dačović, Sofija Perić...)

Ćao dragi moji! Početkom maja sam baš osetila neki nalet inspiracije, dok sada imam kreativnu blokadu. Ne želim zbog toga da pauziram sa blogovanjem, tako da imam neke postove napisane na početku meseca koji nisu baš bili perfektni. Trudiću  se da ih usavršim da bi se uklopili, ali molim vas da me shvatite ukoliko uočite neki propust.


Ovih dana sam prelistavala poslednje videe naših jutjuberki i uočila
neke stvari koje baš bodu oči, pa rekoh da vam ih predstavim, dok ne smislim nešto bolje.  Nemam neki poseban red kojim ću pisati, već ću kako mi koja jutjuberka padne na pamet.

1) Zorannah


Ne znam da li ste primetili, ali mene mnogo iritira to što upotrebljava reč momenat tamo gde ne treba. Ne bi znala tačno da ponovim šta je rekla, ali nešto u fazonu da npr. sjaj za usne daje momenat sjaja usnama. Ok? Momenat je u prevodu trenutak, delić sekunde. Kako može sjaj za usne da daje deliće sekunde usnama, ili šta već? Nije samo to, u poslednjim videima joj je svaka peta reč momenat, što zna biti mnogo iritantno, jer jednostavno momenat je jedno, a efekat drugo. Ne može momenat da znači sve na svetu. S druge strane, mnogo je proredila snimke i udaljila se od fanova, Srbije, bloga, Jutjuba... Nemojte me loše shvatiti, ja nju volim. Mislim, nije mi neki idol, ili neto, ali me na neki način usmerava po pitanju mode. Ali, u poslednje vreme se mnogo promenila. Ne samo psihički, nego i fizički. Nije to ona Zorannah, koja je nekad bila.

2) Andjela&Nadja


Strašno, ali nenormalno strašno me nervira njihovo nepoznavanje gramateike srpskog jezika. Znači, mnogo lupaju gluposti dok govore. Skoro su objavile video pod nazivom "Četvorodupli rođendan". Kad je nešto duplo, znači da postoje dve takve stvari. Četvoroduplo onda znači osam? Mislim, kad bi ta reč postojala, verovatno bi to značilo. Kaže se četvorostruki. A nije samo to. Zapazila sam da su rekle (uglavnom Anđela): peRIka, paPUča. Ne znam da li možete shvatiti kako su naglasile reči... Mislim, to je Jutjub, one su slavne i mnogi se ugledaju na njih. Neka barem pruže dobar primer.

3) Sofija Perić


Nekako deluje isuviše nespremno, neprofesinalno... Prvo, kvalitet videa joj je loš. Kvalitet, kao kvalitet... ali, svaki video joj je pretaman, a i kad nije, svara se taj nelagodan osećaj... Ona mi deluje zbunjeno, pola stvari o kojima govori ne zna kako se zovu ili ne znam ni ja šta još. Daje neki osećaj nepoverenja, nespremnosti...

4) Marija Žeželj


Mnogo se udaljila od Jutjuba. Lepo je to što želi svuda da se oproba, ali mislim da ne sme da zaboravi na to da joj nije bilo Jutjuba, ništa od ovoga ne bi ostvarila. A što se nove pesme tiče, ja nju ne vidim kao neku talentovanu pevačucu. Solidno pevuši, ali ništa oko čega treba da se diže frka. Nisam hejter, snimila je pesmu- super, ovo je samo moje mišljenje. Proredila je snimanje, udaljila se od onoga što je podiglo na neki viši "nivo", od onoga što je učinilo ponosnom na sebe...

5) Jana Dačović


Deluje nekako ufurano i nimalo prizemo. Dok govori ponekad zvuči kao da se prenemaže, što stvara takav utisak. Ja sam Janu upoznala na MeetUp- u. Ona je stvarno divna osoba, ali stvara takav utisak, da ko je ne upozna uglavom ovo misli o njoj. Drago mi je što sam bila taj dan pored nje i videla njenu drugu stranu. :)

Ne bih želela da se niko pronađe uvređenim zbog ovog posta, jer sam, kao što rekoh milion puta do sada, samo izrazila svoje mišljenje, na šta kao i svaki stanovnik ove planete imam pravo. 


12 коментара:

 1. Lep post.Pošto sam ja posetila tvoj blog,mogla bi da mi uzvratiš.Link je: https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=193188646717413906#allposts

  ОдговориИзбриши
 2. Ovo nije hejt,ali,po čemu si ti posebna? Ja sam počela sa blogovanjem dva meseca ranije.Izvini ako te je ovo uvredilo (pomalo izvini),ali,stvarno?!

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Ahahaha,"pomalo izvini"? Ma okej... Pomalo oprošteno ������ Što volim ovakve komentare, ulepšala si mi dan. ������ Pomalo hvala. ������

   Избриши
  2. Izvini.Bila sam ljubomorna.ali,prošlo me je.Super post.

   Избриши
 3. Predivan post, draga. Pratim sve jutjuberke, i u redu je kad neke pogreše. Što se tiče A&N one ne žive u Srbiji, pa sigurno zbog francuskog naglaska tako govore. Što se tiže Marije, slažem se da više treba da se posveti YT. Ali svako ima svoje mišljenje. Još jednom, predivan post, veoma zanimljiva tema a i originalna.

  Pregled maja | laAdda​​

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hvala, draga. Naravno, normalno je za A&N da greše, nego meni dosta to bode oči, pa nisam mogla a da ne primetim. :)

   Избриши
 4. Hej,Ana.Što ti sledeći post ne bi bio "Stvari koje mrzim kod naših Youtubera 2"?

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Imam par zakazanih postova, pa onda mogu da napišem i drugi deo. Super ideja. :)

   Избриши
 5. Fantastično. Prvo, svaka čast na hrabrosti, zaista ostavlja bez daha. Drugo, da.. slažem se. Ja sam u Zorani, videla nekog idola, čak imam tu neku njenu prvu ' knjigu ', međutim dosadila je ta njena neredovnost i polako gubi i pratioce jer znamo da od hladnog svi beže, a njen jutjub kanal postaje upravo takav..hladan. O blogu da i ne pričam. Anđelu i Nađu nikada nisam ni gotivila, oduvek su mi delovale previše utripovano i izgasirano, za Mariju se slažem. Spot je divan, pesma žeśća glupost. Glas je toliko prerađen, da se jedva prepoznaje i da je njen.. a sam ritam, jedino je refren pesme okej.. ostalo sve ide skroz ravno i ubrzo dosadi. Divno, Ana, joś jednom.

  I ne brini, ne primećuje se ništa. Samo nastavi, budi uporna. Blokada će sama od sebe proći.

  Alia's little world

  ОдговориИзбриши
 6. WOW Great post!
  follow or follow? let me know
  fashion-lovely-look.blogspot.com

  ОдговориИзбриши